Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل آب منطقه‌ ای آذربایجان‌ شرقی افزود: فاصله سد قلعه چای تا پیکره دریاچه ارومیه 35 کیلومتر است و آب رهاشده از این سد به دریاچه ارومیه نخواهد رسید تنها می تواند قسمتی از حاشیه دریاچه را نمناک کرده و مانع از ایجاد بادهای نمکی می شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به نقل از فرهنگ عجب شیر، غلامرضا هاشمی  صبح امروز در جلسه بررسی مشکلات امور آب شهرستان عجب شیر، مدیریت مصرف و کنترل برداشت از منابع آبی حوضه دریاچه ارومیه را کلید احیا این دریاچه عنوان کرد و افزود: وضعیت منابع آبی حوضه آبریز دریاچه ارومیه بسیار خطرناک است از این رو آموزش کشاورزان و رعایت حقابه تاثیر بسزایی در سرنوشت این دریاچه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


وی اظهار کرد: در سالجاری برای پایاب سد قلعه چای ۷۸میلیارد ریال اعتبار که به صورت اوراق پیش بینی شده در نظر گرفته شده و این اعتبارات در راستای کاهش مصرف آب در حوضه دریاچه ارومیه است.
مدیرعامل آب منطقه‌ ای آذربایجان‌ شرقی افزود: در راستای احیا دریاچه ارومیه، تامین آب کشاورزان از سد قلعه چای نسبت به سال گذشته هشت میلیون مترمکعب کاهش یافته است.
هاشمی گفت: جلوگیری از آبیاری های پرت و برداشت های غیر مجاز و استفاده از سامانه آبیاری نوین می تواند به احیا دریاچه ارومیه منجر شود.
وی با بیان اینکه بیشترین تبعات خشک شدن دریاچه ارومیه در بین شهرهای استان های آذرباجان غربی و شرقی متوجه شهرستان عجب شیر است افزود: فاصله سد قلعه چای تا پیکره دریاچه ارومیه ۳۵ کیلومتر است و آب رهاشده از این سد به دریاچه ارومیه نخواهد رسید تنها می تواند قسمتی از حاشیه دریاچه را نمناک کرده و مانع از ایجاد بادهای نمکی می شود.
وی یکی از مهمترین دلایل خشک شدن دریاچه ارومیه را پایین بودن راندمان آبیاری و پرت بالای آب در بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: در شهرستان عجب شیر و شهرهای حاشیه دریاچه ارومیه باید محصولات با نیازی آبی کم و ارزش ریالی بیشتر کاشت شود و در کاهش مصرف آب محصولات کشاورزی مدیریت شود.
فرماندار عجب شیر نیز در این جلسه خواستار تسریع در روند اجرایی پایاب های سد قلعه چای عجب شیر شد و گفت: رونق کشاورزی و کاهش بیکاری مهمترین ثمره پایاب سد قلعه چای عجب شیر خواهد بود.
سیدشمس الدین مراثی با اشاره به اینکه با اتمام این پروژه بیش از ۲۰ درصد آب کشاورزی شهرستان صرفه جویی خواهد شد گفت: وجود هفت هزار هکتار از اراضی این شهرستان در پایاب این سد، فرصت بسیار مناسبی را برای توسعه کشاورزی و ایجاد فرصت های شغلی در این منطقه فراهم می کند.
وی ادامه داد: ۱۹ کیلومتر از شبکه اصلی پایاب این سد لوله گذاری شده که تا پایان سال جاری به ۲۲٫۵کیلومتر خواهد رسید و تلاش می شود تا پایان فصل کاری سالجاری، کشاورزان ۲ روستای دیزج حسن بیگ و مهماندار از شبکه آبیاری و زهکشی اراضی پایاب سد بهره مند شوند.
وی با اشاره به اینکه کل وسعت پایاب سد قلعه چای ۲ هزار و ۳۰۰ هکتار است افزود: تامین به موقع آب توسط شرکت آب منطقه ‌ای استان، موجب توسعه آبیاری تحت فشار در پایاب سدهای این شهرستان خواهد شد.
مراثی با اشاره به اینکه دولت برای اجرای سامانه آبیاری تحت فشار از کشاورزان حمایت و به آنان تسهیلات کم بهره پرداخت می کند، یادآوری کرد: برای گره گشایی از مشکلات و گرفتاری های کشاورزان و توانمند سازی آنان، تفکر انقلابی و تلاش جهادی لازم است.
وی با اشاره اینکه با گزارش های اداره جهاد کشاورزی از روند تشکیل پرونده در خصوص سیستم های نوین گفت: در ۲ سال گذشته طرح سیستم های نوین آبیاری در ۱۱۰ هکتار از مزارع و باغ های این شهرستان اجرا شده است.
فرماندار عجب شیر خواستار نهادینه شدن سیستم های نوین آبیاری برای کشاورزان و باغداران این شهرستان شد و اظهار کرد: در سالجاری در ۸۰ هکتار از مزارع و زمین های کشاورزی این شهرستان که برای آن ها پرونده تشکیل شده، سامانه آبیاری نوین اجرا می شود.


انتهای پیام/ 

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۵۴۰۲۸۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تأمین آب ۷۵۰۰ هکتار شالیزار محمودآباد از آببندان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران. مدیر جهاد کشاورزی محمودآباد گفت: این شهرستان دارای ۸۸ قطعه آب‌بندان است که ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری را تحت پوشش آبیاری قرار می‌هد.


محمد هادی‌زاده با بیان اینکه تاکنون ۹۵ درصد آب‌بندان‌های شهرستان محمودآباد آبگیری شد، گفت: این شهرستان دارای هزار و ۳۵۰ هکتار آببندان برای ذخیره آبی کشاورزان و کاهش تنش‌های ناشی از خشکسالی احتمالی است.


مدیر جهاد کشاورزی شهرستان محمودآباد با اشاره به اینکه آب رودخانه‌ها و هرز آب ناشی از بارندگی در فصل‌های غیرکاشت از طریق کانال‌ها و پمپاژ به آببندان‌ها هدایت شده و در فصل بهار و تابستان برای آبیاری مورد استفاده قرار می‌گیرد، ادامه داد: این شهرستان دارای ۸۸ قطعه آب‌بندان در ۴۸ روستا است که ۷ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی شالیزاری را تحت پوشش آبیاری قرار می‌دهد.


هادی‌زاده با بیان اینکه آببندان‌های اراضی کشاورزی این شهرستان با توجه بارش‌های خوب پاییزی و هدایت آب‌های روان به سمت آببندان ها، تاکنون آبگیری مطلوبی داشت، به کشاورزان توصیه کرد ضمن استفاده بهینه از آب، نسبت به شخم و شیار شالیزار‌های خود هرچه سریعتر اقدام کنند.

دیگر خبرها

  • تصاویر منحصربفرد از لحظه ورود همزمان ۵ رود به دریاچه ارومیه
  • رها سازی آب سد سفیدرود از فردا در گیلان
  • برداشت غیرمجاز از حق آبه دریاچه ارومیه/آب منطقه‌ای آذربایجان غربی جوابیه داد
  • رهاسازی آب از سد علویان مراغه به زمین‌های زراعی
  • رهاسازی آب از سد علویان به زمین‌های زراعی شهرستان‌های مراغه و بناب
  • سیلی مدیرعامل نود ارومیه به مربی اسپاد در حاشیه بازی؛ رسوایی در لیگ دو (+فیلم)
  • نیمی از ۱۴ هکتار باغ گوجه سبز سرخه سامانه آبیاری نوین دارد
  • از امروز به فکر تابستان دریاچه ارومیه باشیم
  • تأمین آب ۷۵۰۰ هکتار شالیزار محمودآباد از آببندان
  • از افزایش تراز آب دریاچه ارومیه تا آغاز تولید بنزین از متانول